Διεύθυνση

Λεωφόρος Νίκης 35, Θεσσαλονίκη

Αισθητική Σώματος

Αποκτήστε το σώμα των ονείρων σας…

Ο πλαστικός χειρουργός Dr. med. Δημήτριος Θεοδώρου σας χαρίζει το υγιές και σφριγηλό κορμί που σας αξίζει, εφαρμόζοντας ένα πλήθος αισθητικών και λειτουργικών επεμβάσεων που περιλαμβάνουν: Κοιλιοπλαστική, Ανόρθωση Βραχιόνων, Ανόρθωση Μηρών, Body Lifting, Λιποαναρρόφηση, Λιπογλυπτική, Πλαστική Αιδοίου, Υπεριδρωσία.

aisthitiki somatos

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής αφορά την διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος και του μυϊκού τοιχώματος της κοιλιάς, η οποία δημιουργείται μετά από εγκυμοσύνη ή μεγάλη απώλεια βάρους. Στην κλασική κοιλιοπλαστική, μέσω μίας μεγάλης τομής στο ύψος της καισαρικής τομής, αφαιρείται το δέρμα μαζί με το λίπος, από τον ομφαλό μέχρι το εφηβαίο. Ακολουθεί η αποκόλληση του δέρματος μαζί με το λίπος άνωθεν του ομφαλού, η συρραφή των κοιλιακών μυών, το τράβηγμα της κοιλιάς μέχρι το εφηβαίο και η επανατοποθέτηση του ομφαλού.

Στη μίνι κοιλιοπλαστική αφαιρείται τμήμα της κοιλιάς κάτωθεν του ομφαλού και η τομή είναι μικρότερης έκτασης. Και στις δύο περιπτώσεις η ουλή κρύβεται στην περιοχή του εσώρουχου. Η ένδειξη για κοιλιοπλαστική τίθεται εκτός από αισθητικούς και για ιατρικούς λόγους, όταν στις δίπλες του δέρματος, λόγω εφίδρωσης, δημιουργούνται μυκητιάσεις με κακοσμία. Η παραμονή στην κλινική περιορίζεται σε μία ημέρα. Ο ασθενής φοράει μία ζώνη που προστατεύει την κοιλιά για ένα διάστημα 2 με 6 εβδομάδων, οπότε και ολοκληρώνεται η αποθεραπεία.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΒΡΑΧΙΟΝΩΝ

Η χαλάρωση του δέρματος και η περίσσεια λίπους στην περιοχή των μπράτσων αποτελεί ένδειξη για την εφαρμογή της βραχιονοπλαστικής. Η επέμβαση έγκειται στην αφαίρεση δέρματος και λίπους στην έσω πλευρά του βραχίονα, ώστε η ουλή να μην είναι ορατή. Η τομή ξεκινάει από τη μασχάλη και, ανάλογα με το μέγεθος της χαλάρωσης, επεκτείνεται προς τον αγκώνα. Η παραμονή στην κλινική διαρκεί μία ημέρα. Μετεγχειρητικώς ο ασθενής φοράει ελαστικό κορσέ, για ομαλή αποθεραπεία.

 ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΗΡΩΝ

Η ανόρθωση των μηρών επιτυγχάνεται με την αφαίρεση περίσσειας δέρματος και λίπους στην εσωτερική περιοχή των μηρών. Οι τομές ξεκινούν στη βουβωνική χώρα και, ανάλογα με το μέγεθος της χαλάρωσης, επεκτείνονται κατά μήκος των έσω μηρών μέχρι το γόνατο. Η παραμονή στην κλινική κρίνεται απαραίτητη για μία ημέρα. Μετεγχειρητικώς εφαρμόζεται ελαστικό λαστέξ, ώστε να μειωθούν τα οιδήματα και να επιταχυνθεί η αποθεραπεία.

BODY LIFTING

Μετεγχειρητικώς, είναι απαραίτητη η παραμονή στην κλινική για μια ημέρα. Οι μετεγχειρητικοί πόνοι στη σμίκρυνση του στήθους είναι αμελητέοι και στην αυξητική, ανάλογα με την τεχνική που εφαρμόζεται, είναι πιο έντονοι και αντιμετωπίζονται με αναλγητική αγωγή. Η ασθενής φοράει για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων υποστηρικτικά σουτιέν. Στην εργασία της, εφόσον δεν τελεί βαριά χειρωνακτική, μπορεί να επιστρέψει μετά από μία εβδομάδα. Να αθληθεί μπορεί μετά από τέσσερις εβδομάδες.

soma

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Για την εξάλειψη του τοπικού πάχους, εφαρμόζεται η τεχνική της λιποαναρρόφησης. Μέσω μικροσκοπικών οπών εισέρχονται ειδικές κάνουλες, οι οποίες, μετά την έγχυση ενός υγρού που βοηθάει στη διάσπαση των λιποκυττάρων, αναρροφούν την περιοχή και την εναρμονίζουν.

Η λιποαναρρόφηση έχει ευρεία εφαρμογή στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους σε κοιλιά, γλουτούς, γοφούς, μηρούς, γάμπες, πλάτη και μπράτσα. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, σε συνδυασμό με μέθη, και δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική.

Η αποθεραπεία είναι σύντομη, οι εκχυμώσεις που δημιουργούνται απορροφούνται σε διάστημα 15 ημερών και η εφαρμογή ειδικού λαστέξ βοηθάει στη μείωση του οιδήματος. Ένδειξη για λιποαναρρόφηση αποτελεί η επιθυμία βελτίωσης του περιγράμματος του σώματος και όχι το αδυνάτισμα. Μπορεί να συνδυαστεί και με τις μεθόδους δερμολιπεκτομής.

ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Πρόκειται για την αφαίρεση λίπους με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης και η μεταφορά του, κατόπιν επεξεργασίας, σε περιοχές στις οποίες θέλουμε να δώσουμε όγκο, όπως οι γλουτοί και ο μαστός.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ

Για λόγους αισθητικούς και λειτουργικούς, η ανάπλαση των εσωτερικών “μικρών” χειλέων του αιδοίου αποτελεί πλέον μία συνηθισμένη και απενοχοποιημένη επέμβαση. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι στις νεαρές γυναίκες, οι οποίες αντιμετωπίζουν αισθητικό πρόβλημα με το σύντροφό τους, όταν κυκλοφορούν με μπικίνι ή ακόμα και λειτουργικό, όταν υποφέρουν λόγω τριβής στο εσώρουχο και ιδιαίτερα όταν κάνουν σπορ. Με ειδική τομή, με τοπική αναισθησία και χωρίς να απαιτείται νοσηλεία σε κλινική, αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος σε αυτό το σημείο. Η ανάρρωση είναι σύντομη και το αποτέλεσμα μόνιμο.

Η ανάπλαση των εξωτερικών “μεγάλων” χειλέων είναι συνήθης επέμβαση σε μεγαλύτερες ηλικίες, όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην αποκατάσταση του σφρίγους και όγκου του αιδοίου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της λιπογλυπτικής, δηλαδή της αυτόλογης μεταφοράς λίπους από κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

Επικοινωνήστε με τον ιατρό Dr. med. Δημήτριο Θεοδώρου και κλείστε ραντεβού με… την ομορφιά!