Διεύθυνση

Λεωφόρος Νίκης 35, Θεσσαλονίκη

Αποκατάσταση

Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική

Ο πλαστικός χειρουργός Dr. med. Δημήτριος Θεοδώρου στη Θεσσαλονίκη προβαίνει σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές επανορθωτικής χειρουργικής, δίνοντας λύση σε προβλήματα όπως: Δερματικοί Όγκοι, Ουλές, Θλαστικά Τραύματα, Εγκαύματα, Είσφρυση Όνυχος – Παρωνυχία, Χειρουργική Άκρας Χειρός, Νόσος Dupuytren, Εκτινασσόμενος Δάκτυλος.

apokatastasi

ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΟΓΚΟΙ

Συνήθεις καλοήθεις όγκοι είναι οι κοινοί Σπίλοι, οι Σμηγματογόνες Κύστες και τα Λιπώματα. Στους συνήθεις κακοήθεις όγκους συγκαταλέγονται το Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCL), το Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα (SCC) και το Μελάνωμα. Η αφαίρεση των δερματικών όγκων γίνεται με τοπική αναισθησία και τεχνικές που αφήνουν ελάχιστα ορατές ουλές. Όταν κρίνεται απαραίτητο, η κάλυψη του ελλείμματος μπορεί να γίνει με ελεύθερο δερματικό μόσχευμα ή με κρημνούς.

ΟΥΛΕΣ

Η υπερτροφική ουλή είναι η κόκκινη, παχιά ουλή η οποία περιορίζεται στα όρια της αρχικής τομής ή πληγής και βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το χηλοειδές είναι η κόκκινη παχιά ουλή η οποία επεκτείνεται έξω από τα όρια της αρχικής τομής ή πληγής, με τάση να μεγαλώνει διαρκώς και προκαλεί κνησμό ή και πόνο. Θεραπεύεται με έγχυση κορτιζόνης και με πίεση επιθεμάτων σιλικόνης. Ως ρικνωτική χαρακτηρίζεται η ουλή η οποία δημιουργείται μετά από έγκαυμα ή τραυματισμό, είναι σκληρή και προκαλεί υπερβολική τάση στους γειτονικούς ιστούς, δημιουργώντας λειτουργικά προβλήματα. Η θεραπεία της επιτυγχάνεται με διατομή ή αφαίρεση της ουλής, εφαρμογή ειδικών τεχνικών επιμήκυνσης του δέρματος ή μεταφορά δερματικού μοσχεύματος ή κρημνού.

ΘΛΑΣΤΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ

Πραγματοποιείται με τον καθαρισμό και τη συρραφή τραυμάτων, ως επί το πλείστον με τοπική αναισθησία. Εφαρμόζονται εξειδικευμένες τεχνικές κάλυψης. Αφορά την μετεγχειρητική φροντίδα ουλών και την επανορθωτική χειρουργική ουλών.

ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

Η θεραπεία των εγκαυμάτων γίνεται με χειρουργική αποκατάσταση εγκαυματικών περιοχών, μέσω δερματικών μοσχευμάτων. Επιπλέον, αφορά την χειρουργική διόρθωση σε μετεγκαυματικές ρικνωτικές ουλές και την θεραπεία ασταθών ουλών.

ΕΙΣΦΡΥΣΗ ΟΝΥΧΟΣ – ΠΑΡΩΝΥΧΙΑ

Πρόκειται για την κατάσταση κατά την οποία η άκρη του νυχιού εισέρχεται στο δέρμα του δαχτύλου, προκαλώντας πόνο και φλεγμονή. Η πάθηση αυτή μπορεί να οφείλεται στην ανατομία του νυχιού, σε συνδυασμό με την πίεση που ασκούν τα στενά παπούτσια, καθώς και σε κακή τεχνική κοπής νυχιών. Αν η πάθηση δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις με οξύ πόνο και πύον και περαιτέρω επιπλοκές. Εφόσον, η συντηρητική θεραπεία δεν επιφέρει αποτελέσματα, συντελείται χειρουργική θεραπεία, με αφαίρεση τμήματος του νυχιού με τοπική αναισθησία.

❝Απαλλαγείτε από δερματικά προβλήματα και τονώστε την αυτοπεποίθησή σας,
με τη βοήθεια του Dr. med. Δημητρίου Θεοδώρου.❞

apokatastasi

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ

Αφορά το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα που παρουσιάζει σταδιακά αυξανόμενο πόνο, παραισθησίες και μυϊκή αδυναμία, με εξάπλωση και κατά μήκος του βραχίονα μέχρι τον ώμο, λόγω πίεσης του μέσου νεύρου στο ύψος του καρπού. Η χειρουργική θεραπεία, όταν αυτή ενδείκνυται, συνεπάγεται μία μικρή τομή στη βάση της παλάμης και αποκοπή του εγκάρσιου συνδέσμου του καρπού, ώστε να αυξηθεί το εύρος της σήραγγας και να μειωθεί η πίεση του νεύρου.

ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ (TRIGGER FINGER)

Πρόκειται για το φαινόμενο εκτίναξης ενός δακτύλου, όταν ο καμπτήρας τένοντας εγκλωβίζεται καθώς διέρχεται από έναν πεπαχυμένο σύνδεσμο, κατά την προσπάθεια ανοίγματος. Η χειρουργική αντιμετώπιση περιλαμβάνει τη διάνοιξη του συνδέσμου, ώστε να ολισθαίνει ο τένοντας ελεύθερα, χωρίς να μπλοκάρει. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία μέσω μικρής τομής και δεν απαιτείται ακινητοποίηση του χεριού.

ΡΙΚΝΩΣΗ ΠΑΛΑΜΙΑΙΑΣ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗΣ (ΝΟΣΟΣ DUPUYTREN)

Αποτελεί πάθηση της παλάμης και των δαχτύλων, που οφείλεται σε παθολογική πάχυνση και ρίκνωση της παλαμιαίας απονεύρωσης. Η ασθένεια εμφανίζεται ως μικρό εξόγκωμα ή βαθούλωμα στην παλάμη και μπορεί να εξαπλωθεί σαν σκληρή χορδή κατά μήκος των δακτύλων και να οδηγήσει σε σύγκαμψη των δακτύλων. Συνήθως προσβάλλονται ο παράμεσος και το μικρό δάκτυλο.

Η χειρουργική θεραπεία ενδείκνυται, όταν ή σύγκαμψη της μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης είναι 15°-30° και της μεσοφαλαγγικής 15°, καθώς και όταν, λόγω της δυσλειτουργίας των δακτύλων, επηρεάζεται αρνητικά η ζωή των ασθενών. Η επέμβαση πραγματοποιείται με περιοχική αναισθησία και μέθη. Η αποκατάσταση του χεριού γίνεται, καθώς αφαιρείται όλη η παθολογική και σκληρυμένη απονεύρωση και αποκαθίσταται η πλήρης έκταση των δαχτύλων.

Επικοινωνήστε με τον ιατρό Dr. med. Δημήτριο Θεοδώρου και κλείστε ραντεβού με… την ομορφιά!