Διεύθυνση

Λεωφόρος Νίκης 35, Θεσσαλονίκη

Αισθητικές Επεμβάσεις για τον Άνδρα

Σύγχρονες τεχνικές, Άμεση αποκατάσταση!

Ο πλαστικός χειρουργός Dr. med. Δημήτριος Θεοδώρου, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη των ανδρών για αισθητικές επεμβάσεις που θα τους χαρίσουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση, προσφέρει τις υπηρεσίες στις παρακάτω περιπτώσεις: Γυναικομαστία, Αλωπεκία, Περιτομή.

aisthitikes epemvaseis gia ton andra Dr. med. Dimitrios Theodorou

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

Ως γυναικομαστία χαρακτηρίζεται η πάθηση στον άνδρα, κατά την οποία ο μαζικός αδένας έχει αυξηθεί πέραν του κανονικού, με αποτέλεσμα το στήθος να είναι μεγεθυμένο. Η γυναικομαστία συνήθως συνοδεύεται από συσσώρευση λίπους στην περιοχή. Όταν παρατηρείται μεμονωμένη αύξηση λιπώδους ιστού, τότε το φαινόμενο ονομάζεται ψευδογυναικομαστία. Η υπερτροφία του μείζονος θωρακικού μυ που οφείλεται στη σωματική άσκηση δεν σχετίζεται με την πάθηση. Η γυναικομαστία είναι ιδιοπαθής και οφείλεται σε φυσιολογικές ορμονικές αλλαγές του σώματος, όπως στα νεογνά, στην εφηβεία, σε μεγάλη ηλικία, καθώς και στην παχυσαρκία. Η δευτεροπαθής είναι παθολογική και οφείλεται στην έλλειψη ανδρικών ορμονών, στην αυξημένη συγκέντρωση οιστρογόνων, σε ορισμένες ασθένειες, καθώς και ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων φαρμακευτικών αγωγών.

Η πάθηση της γυναικομαστίας αφορά τον ένα ή και τους δύο μαστούς. Εφόσον έχει ελεγχθεί το ορμονικό προφίλ του ασθενούς και έχουν αποκλεισθεί παθολογικοί παράγοντες, ακολουθεί η χειρουργική θεραπεία. Ανάλογα με το βαθμό γυναικομαστίας, αφαιρείται ο μαζικός αδένας μέσω μια ημικυκλικής τομής στα όρια της θηλαίας άλω. Η τοπική συσσώρευση λίπους αφαιρείται με την τεχνική της λιπαναρρόφησης μέσω μικρών τομών. Όταν υπάρχει μεγάλη περίσσεια δέρματος, επεκτείνεται η τομή κυκλικά γύρω από τη θηλή και αφαιρείται το δέρμα. Όταν η γυναικομαστία είναι πολύ έντονη και πρέπει να αφαιρεθεί πολύ δέρμα, μπορεί να χρειασθεί να γίνει και μία εγκάρσια τομή στο κάτω μέρος του μαστού.

Η χειρουργική αποκατάσταση της γυναικομαστίας γίνεται με μέθη ή ολική αναισθησία και μπορεί να χρειασθεί νοσηλεία μιας ημέρας. Η επούλωση ολοκληρώνεται σε δύο εβδομάδες. Ο ασθενής, ανάλογα με την περίπτωση, φοράει κορσέ συνολικά για 4 εβδομάδες και για αυτό το διάστημα αποφεύγεται η σωματική άσκηση.

ΑΛΩΠΕΚΙΑ

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη μοναδική ιατρική λύση στο πρόβλημα της ανδρικής τριχόπτωσης. Οι τρίχες εκφύονται ανά ομάδες, που ονομάζονται τριχοθυλάκια. Τα τριχοθυλάκια στο εμπρός και πάνω τμήμα του τριχωτού της κεφαλής είναι ευάλωτα στα ανδρογόνα, τα οποία αδυνατίζουν και σταματούν την ανάπτυξη της τρίχας. Σε αντίθεση, τα τριχοθυλάκια στο πίσω και πλαϊνό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής δεν πλήττονται από την τριχόπτωση. Μεταφέροντας τριχοθυλάκια από την περιοχή σταθερής τριχοφυΐας στην περιοχή αραίωσης, επιτυγχάνεται η πύκνωση της προβληματικής περιοχής.

Τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια κρατάνε τις γενετικές τους ιδιότητες, δεν επηρεάζονται από την τριχόπτωση και έχουν φυσιολογική ανάπτυξη. Η μεταμόσχευση με τη μέθοδο strip ή FUT (Follicular Unit Transplantation) πραγματοποιείται με μαζική εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη σταθερή ζώνη τριχοφυΐας και μεταφορά στη περιοχή αραίωσης. Mε τη μέθοδο FUE (Follicular Unit Extraction) πραγματοποιείται η μεμονωμένη λήψη των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή. Οι τρίχες αναπτύσσονται κανονικά και για την πλήρη ανάπτυξή τους απαιτείται έως και ένας χρόνος.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη, η διάρκειά της εξαρτάται από το μέγεθος της μεταμόσχευσης. Η μετεγχειρητική ανάρρωση είναι σύντομη και πρέπει να δοθεί προσοχή κατά το λούσιμο της λήπτριας περιοχής. Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μόνιμα.

ΠΕΡΙΤΟΜΗ

Περιτομή είναι η επέμβαση, κατά την οποία με την αφαίρεση δέρματος στην άκρη του πέους αποκαλύπτεται η βάλανος. Παράλληλα, αφαιρείται και ο χαλινός. Η επέμβαση γίνεται για λόγους θρησκευτικούς, αισθητικής, καθώς και υγιεινής, κρίνεται όμως απαραίτητη στην περίπτωση της φίμωσης, κατά την οποία, λόγω παθολογικής σκλήρυνσης της ακροποσθίας, δεν μπορεί να αποκαλυφθεί πλήρως η βάλανος. Η επέμβαση εφαρμόζεται ως επί των πλείστον με τοπική αναισθησία, έχει σύντομη ανάρρωση και δεν απαιτείται νοσηλεία.

Επικοινωνήστε με τον ιατρό Dr. med. Δημήτριο Θεοδώρου και κλείστε ραντεβού με… την ομορφιά!